Acupunctuur

Acupunctuur in Amsterdam door Health Oasis richt zich op onverklaarde buikpijn, darmklachten, stress & spanning gerelateerde spijsverteringsproblemen en ander vervelend gedoe in je buik.

Veranderingen in je voeding en aanpassingen in je leefstijl hebben je zeker op weg geholpen. Toch knaagt het bij je, er moet meer te behalen zijn.

 

Acupunctuur Amsterdam – natuurlijk gezond

 

Acupunctuur maakt gebruik van specifieke energiepunten en energiebanen van het lichaam. Deze acupunctuurpunten en meridianen zijn duizenden jaren geleden in kaart gebracht in diverse Oosterse tradities waaronder Chinese Geneeskunde.

Gericht op behoud & bevordering van optimale gezondheid en welzijn.

De focus van acupunctuur ligt op een goede balans & juiste doorstroming van energie en vitale stoffen. Op deze wijze helpt acupunctuur het lichaam, de interne organen en lichaamsprocessen bij hun belangrijke functies om lichaam en geest gezond te houden.

Effecten van acupunctuur

Acupunctuur kan voor ontzettend veel klachten worden ingezet. Dit komt doordat het niet uitgaat van symptomen maar van het (zoveel mogelijk) herstellen van de onderliggende disbalans. Verder is de zienswijze holistisch en wordt er breder gekeken dan de uiteindelijke klachten en de eventuele locatie ervan. 

Holistisch karakter

Hieruit volgt ook dat er bij acupunctuur geen onderscheid wordt gemaakt tussen lichamelijke, emotionele, mentale of psychische klachten. Er is altijd een samenhang, ook al is deze niet altijd evident.

Vandaar dat de intake- & diagnose fase van acupunctuur zo uitgebreid is. Hiervoor worden veel vragen gesteld, over je huidige situatie & gezondheid en die van vroeger. Verder worden specifieke posities op je pols gevoeld en wordt er naar je tong gekeken. 

Expertise acupunctuur Amsterdam

De principes van Chinese Geneeskunde en de technieken van acupunctuur kunnen op velerlei gebieden ingezet worden. In mijn acupunctuurpraktijk in Amsterdam richt ik me specifiek op:

  • Onverklaarde buikpijn
  • Persisterende darmklachten
  • Stress & spanning gerelateerde spijsverteringsproblemen
  • Trauma’s en emotionele spanningen die zich in het lichaam hebben vast gezet
  • Veel in het hoofd zitten en moeite hebben met het voelen van het lichaam, behoeften & grenzen. 

 

Acupunctuur Amsterdam: helpt bij onverklaarde buikpijn & darmklachten

Als je regelmatig last hebt van buikpijn, darmklachten, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom of andere spijsverteringsproblemen, dan weet je hoe groot deze van invloed kunnen zijn.

  • algehele gezondheid
  • energieniveau
  • sociale leven
  • plezier in ontspannen eten
  • nachtrust

Acupunctuur kan vanwege het holistisch karakter van de diagnose en behandeling heel goed ingezet worden bij deze complexe problemen. Afhankelijk van jouw specifieke situatie & omstandigheden wordt een behandelplan samengesteld waarbij de keuze en het gebruik van acupunctuurpunten zorgvuldig wordt ingestoken. Waar nodig wordt dit aangevuld met voeding & leefstijl coaching en Chi Nei Tsang buikmassage therapie. Een integrale benadering die prima past bij de doorgaans complexe en langdurige aard van buikklachten. 

Gratis consult

Nieuwsgierig wat de waardevolle inzichten van Chinese Geneeskunde en acupunctuur in Amsterdam voor jou kunnen betekenen?

Gratis & eenvoudig boek je een online consult via onderstaande knop. Ontdek wat deze aanpak voor jouw gezondheid kan betekenen. Ik spreek je snel 

Ik heb al jaren last van mijn buik. Maar nog nooit was mijn buik fysiek behandeld. Ik was erg benieuwd wat dit voor mij kon betekenen. Vanaf het begin was Willie heel begripvol en meelevend. Ik vond het meteen echt fijn om een keer fysiek behandeld te worden. Het ontspant ook heerlijk. Sinds het traject zijn er meerdere zaken verbeterd. Mijn eetlust is terug en heb ik (eindelijk) weer meer energie om bijvoorbeeld lekker te sporten. Ook zijn mijn pijnklachten minder geworden. Echt een aanrader voor mensen met niet verklaarbare buikklachten en voor mensen die veel (buik)spanning hebben in hun leven. Het gaat je echt helpen alles weer beter te laten stromen in het buikgebied. Aanrader!

Rob - Amsterdam

Veelgestelde vragen

Ik geef je alvast antwoord op vragen die mogelijk bij je op komen.

Is dat niet eng, die naalden?

Over het algemeen worden we niet heel blij van naalden. Vaak hebben we ervaring met injectienaalden, die iets in ons lichaam spuiten of bijvoorbeeld bloed afnemen. Hiervoor worden holle naalden gebruikt, die vrij dik zijn. 

Acupunctuurnaalden zijn niet hol. Ze zijn flinterdun en flexibel. Over het algemeen zul je het inbrengen van de naald niet of nauwelijks voelen. Tijdens de behandeling geef ik altijd duidelijk aan wat ik doe en waarom. En als een naald niet fijn blijft voelen, dan halen we hem er gewoon uit. Geen probleem. Er zijn meer dan 350 klassieke acupunctuur punten, dus er is altijd wel één te selecteren die minder vervelend voelt. 

Is dat wel hygiënisch, werken met naalden?

Natuurlijk staat hygiënisch werken voorop in een acupunctuurpraktijk. De acupunctuurnaalden zijn steriel per stuk verpakt en zijn voor eenmalig gebruik. Na gebruik worden ze veilig afgevoerd in een speciaal daarvoor bestemde naaldencontainer. 

Moet je in acupunctuur geloven, voordat het werkt?

Je hoeft niet in acupunctuur te geloven en je hoeft geen kennis te hebben van de meridianen en de stroom van de energie door je lichaam. Je lichaam is een uiterst verfijnd systeem & reageert op de prikkels zoals nodig is. 

Een open mind & een gezonde dosis nieuwsgierigheid kunnen natuurlijk geen kwaad. Het hervinden van je gezondheid is soms een puzzel en een zoektocht naar wat nu voor jou het beste werkt.

Persoonlijk contact

Herken je bovenstaande klachten, spreekt het aanbod je aan & zou je het fijn vinden om eerst persoonlijk contact te hebben?

Omdat je nog wat vragen hebt, graag wilt zien met wie je in zee gaat of om andere redenen. Via onderstaande button boek je eenvoudig een online consult in mijn agenda. Een mooie gelegenheid om met elkaar in contact te komen en al je vragen voor te leggen. Ik kijk er naar uit.