Over mij

Als perfectionistische flierefluiter en ambitieuze avonturier bewandel ik graag mijn eigen pad, kleur ik hier en daar buiten de lijntjes & loop ik regelmatig met veel hooi op mijn vork in zeven sloten tegelijk.

Health Oasis Amsterdam – bij onverklaarde buikpijn & darmklachten

Mijn naam is Willie, oprichter & eigenaar van Health Oasis Amsterdam. Al sinds mijn middelbare school tijd ben ik gefascineerd door de invloed van voeding, planten, kruiden en andere stofjes op lichaam & geest. Ik ben nieuwsgierig, leergierig en daarbij hecht ik veel waarde aan vrijheid, onafhankelijkheid & zelfstandigheid. Het ondernemerschap past daar perfect bij.

Leefstijl van uitersten

Het standaard idee dat je voor een goede gezondheid een regelmatig & gematigd leven moet hebben heeft mij nooit zo getrokken. Van moraalridders wordt niemand gelukkig en het leven wordt er niet leuker door.

Jarenlang was mijn balans te vinden in het midden van uitersten. Na een weekend van socializen, stappen en fijne feestjes maakte ik mijn gang naar het biologische schap en de raw food shop. Door mijn ervaring en werk als voeding & lifestyle coach wist ik dit lang vol te houden. Toch pleegde ik roofbouw op mijn lichaam.

Spijsverteringsproblemen: buik als tweede brein

Nu was mijn spijsvertering al nooit het vlotste onderdeel van mijn leven, het ging steeds meer achter de feiten aanlopen. Ik had met regelmaat een opgeblazen gevoel, een harde buik, was mijn hoofd wazig en had ik moeite met focus & concentratie. Doordat ik altijd ‘aan’ stond lukt het me moeilijk om te ontspannen, rustig in slaap te vallen. Hierdoor stond ik vaak moe op en had regelmatig een energie dip gedurende de dag.

Voeding, gezondheid & leefstijl coach in Amsterdam

Juist door deze tegenstelling in mijn leven heb ik kunnen experimenteren met de manier waarop ik gezond kan blijven, met een soepele spijsvertering, de energie om 10 dingen tegelijk te doen en weten hoe ik mijzelf in de rust stand kan zetten voor een goede nachtrust. Niet door achter de geraniums te zitten, maar gewoon terwijl ik de bloemetjes buiten zet.

Yoga & Detox Thailand

Mijn interne drang naar vrijheid & het vinden en volgen van mijn eigen pad is het vuur dat er voor heeft gezorgd dat ik mij als coach & therapeut steeds meer ben gaan specialiseren in voeding, gezondheid, ontgiften, detox, spanning & stress gerelateerde spijsverteringsproblematiek, onrust in de buik & onverklaarde buikklachten.

Een belangrijke bijdrage daaraan is mijn werk als Health, Detox en Wellness manager bij een Detox & Yoga Retreat Centre op Koh Phangan Thailand geweest. Gedurende een aantal jaren heb ik mensen vanuit alle hoeken van de wereld met gelijksoortige problemen en patronen mogen begeleiden naar meer balans, rust in lijf & hoofd en hernieuwde focus en inspiratie. Sinds eind 2018 ben ik met mijn praktijk voor integrale zorg Health Oasis gevestigd in Amsterdam. Mijn specialisaties zijn onverklaarde buikpijn en darmklachten, waarbij psycho-emotionele spanningen en stress een rol spelen. Acupunctuur, Chi Nei Tsang buikmassage en voeding & leefstijl coaching zijn ontzettend goed in te zetten bij deze klachten.

Health Oasis Amsterdam – Acupunctuur & Chi Nei Tsang buikmassage

Het lichaam is altijd op zoek naar balans & weten welke wetmatigheden hierbij een rol spelen is enorm belangrijk. Daarnaast is het ieders persoonlijk avontuur om er achter te komen hoe dit precies op individueel niveau het beste werkt. Dit is niet statisch, dit is afhankelijk van levensfase, omgevingsfactoren, seizoen et cetera. Daarom werkt iets voor de één wel en voor de ander niet. Daarom werkt dat wat je altijd deed de laatste tijd niet meer.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Maar nog belangrijker: niet iedereen wil naar Rome. Daarom is het belangrijk om je horizon te verbreden en zelf de regie te pakken. Ieder heeft zijn eigen bestemming, omstandigheden & doelen op het gebied van gezondheid en deze veranderen in de loop van het leven ook nog eens. Een open mind en flexibiliteit zijn belangrijke reisgenoten op deze dynamische reis. Weten welke basis wetmatigheden er zijn en dit combineren met het begrijpen van de wijsheid van je eigen lichaam is een gouden combinatie.

 

Als je mij kent

Houd ik me altijd aan alle 1001 regels van het grote ‘ Zo Hoort Het Gezondheidsboek?’  Absoluut niet, ik ben voor 100% keuzevrijheid. Ik ben er wel van overtuigd dat het belangrijk is goed geïnformeerd te zijn om die keuzes te kunnen maken die het beste bij mij passen. Als Acupuncturist, voeding, gezondheid & leefstijl coach & Chi Nei Tsang buikmassage therapeut heb ik het absolute voorrecht om mijn talenten, interesses, kennis en vaardigheden samen te brengen om anderen hiermee te helpen.

Dat geeft ongelooflijk veel energie, inspiratie en bovenal een gevoel van vrijheid. En dat is ook mijn wens voor jou.

Als je me kent dan weet je dat ik open minded, direct & recht door zee ben. Ik hecht belang aan zelfleiderschap, het nemen van eigen verantwoordelijkheid & zelf de touwtjes in handen houden. Verder:

  • geniet ik enorm van tijd met familie, zeker na een aantal jaar in de Thaise jungle te hebben gewoond
  • heb ik de absolute eer om voor een prachtig & pittig meisje te zorgen, samen met mijn beste vriend
  • hecht ik enorm veel waarde aan blijven ontwikkelen en leren, mijn laatste grote studie Chinese Geneeskunde aan Shenzhou University heb ik in 2021 cum laude afgerond
  • hoef je me ’s nachts nergens voor wakker te maken, tenzij er een noodsituatie is
  • lees ik vaak drie boeken tegelijk en meestal alleen de eerste drie hoofdstukken
  • zijn mergpijpjes mijn guilty pleasure, net als Baileys koffie, en ook kersenbonbons trouwens, en Engelse drop, en …

Genoeg over mij, terug naar jou. Voel je herkenning in mijn verhaal en denk je ‘dat wil ik ook’? Meer rust in je buik, soepele spijsvertering, meer focus & concentratie en rust in je hoofd, Stuur me een bericht, zodat ik je kan helpen stappen in de juiste richting te zetten.

Het is goed je te realiseren dat je niet de enige bent en dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik begrijp heel goed dat je het liever zelf zou oplossen. Dat is niet gelukt, anders zou je dit nu niet lezen. Zelf in controle blijven betekent ook weten wanneer het nodig is te investeren in dat duwtje in de juiste richting. In die stok achter de deur om nieuwe inzichten te vergaren & weer op de juiste koers te komen.

Wanneer je jouw doel behaalt, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat als je vandaag de eerste stap zet, je er één dag dichter bij bent. Begin vandaag met de eerste stap en laat mij weten dat je er klaar voor bent.

Zit je toch nog met een aantal vragen en wil je weten of hetgeen ik bied past bij jouw situatie en behoeften? Boek dan een gratis virtuele sessie in mijn agenda. Dan zie ik je snel.