Chi Nei Tsang is een diepe, energetische massage van de buik en interne organen. Door middel van deze massage therapie is het mogelijk je energie weer te laten stromen, blokkades op te heffen, pijn gepaard gaande met verklevingen te verminderen en weefsels te ontspannen. Ook verbetert het je bloed- en lymfe circulatie waardoor de aanvoer van voedingstoffen & zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd en je organen worden ontgift.

De technieken die gebruikt worden in een Chi Nei Tsang behandeling zijn gebaseerd op Taoïstische principes. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het fysieke lichaam ontstaat vanuit de navel. Van daaruit zaten we verbonden aan onze moeder door middel van de navelstreng en kreeg ons fysieke lichaam verder vorm na conceptie.

Wanneer je je niet optimaal voelt of specifieke klachten hebt, is de bron hiervan altijd terug te vinden in je buik. Elke effectieve aanpak voor de lange duur begint daardoor hier.

In de Tao en de Vijf Elementen worden emoties gekoppeld aan diverse organen. Eventueel ‘onverteerde’ emoties‘ kunnen worden los gelaten door middel van manuele technieken die deel uitmaken van Chi Nei Tsang en door helende klanken & helende kleuren.

Wanneer je buik en interne organen meer in balans zijn gekomen, zul je dit merken in andere delen van je lichaam. In de behandeling blijft het echter niet bij enkel behandeling van de buik & interne organen. Stapsgewijs bouw ik de behandeling uit naar andere delen van het lichaam. Prioriteit blijft echter altijd herstel van harmonie in de buik & interne organen.

Wanneer Chi Nei Tsang

Een Chi Nei Tsang behandeling is uiterst doeltreffend bij:

 • Spijsverteringsproblemen, darmproblemen, opgeblazen gevoel, constipatie
 • Maagklachten, maagzuur, oprispingen, rommelende buik
 • Onverwerkte emoties, moeite met op passende wijze uiten van emoties
 • Astma, gespannen middenrif, niet diep kunnen adem halen
 • Verlichten van gevolgen emotionele & werkgerelateerde stress
 • Vermoeidheid, uitputting, lusteloosheid
 • Hormonale klachten, vaak moeten plassen
 • Menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten
 • Rugklachten, schouderklachten, nekklachten, hoofdpijn
 • Pijn aan armen, handen, vingers
 • Zenuwpijnen zoals problemen met heupzenuw & lende plexus
 • Problemen gerelateerd aan psoas spier
 • Pijn aan benen, knieën, kuiten, enkels, voeten

Mocht de behandeling je aanspreken maar je weet niet zeker of het passend is bij de klachten die je hebt, aarzel dan niet mij een mail te sturen. Ik help je graag verder.

Chi Nei Tsang behandeling

Bij deze holistische therapie lig je ontspannen op de behandeltafel. Door gebruik van olie is gedeeltelijke ontkleding daar waar behandeld wordt gewenst. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan kun je dit bij je reservering doorgeven. De voorbereiding & de behandeling zelf zullen hierop aangepast worden.

Universal Healing Tao – Mantak Chia

Als gecertificeerd Universal Healing Tao Chi Nei Tsang Practioner ben ik opgeleid door Mantak Chia zelf, op de Universal Healing Tao Master School in Chiang Mai Thailand. Je kunt me terug vinden in het internationale online register Univeral Healing Tao Instructor Directory.

Voor meer informatie over Chi Nei Tsang en wat deze holistische therapie voor je kan betekenen klik je hier. Je vindt hier ook informatie over de contra-indicaties.