Behandeling van cellulitis met cupping. Ze kwam mijn praktijk binnen voor de spanning in haar buik, darmklachten en spijsverteringsproblemen. Ze werd er niet blij van, ze had weinig energie en kon zich moeilijk focussen op haar werk.

Ze werkt projectmatig, is veel onderweg voor het geven van workshops en presentaties. Niet alleen zit haar opgezette buik hierbij in de weg, ook het vele staan breekt haar op.

Buikklachten – cellulitis – vermoeide benen

Bij de intake kwam naar voren dat ze eveneens last heeft van:
πŸ†˜ Zware, vermoeide benen
πŸ†˜ Hardnekkige en pijnlijke cellulitis
πŸ†˜ Vaak koude voeten

De intake, de pols- en tongdiagnose bevestigden het circulatieprobleem en de vorming van Damp, een slijmerige substantie van vocht en vet. Hierbij vormen met name de energie van de Nieren en Milt aanleiding voor haar klachten.

Acupunctuur – Cupping – Cellulitis

Het behandelplan dat ik samenstel voor haar programma bestaat uit:
βœ… Acupunctuur om de energie van de Nieren en Milt te ondersteunen en om de gezonde circulatie van Qi, bloed en vloeistoffen te activeren.
βœ… Cupping van, met name, de bovenbenen om stagnaties en verklevingen op te heffen zodat het zware en vermoeide gevoel van de benen wegtrekt en de huid weer een gladdere structuur krijgt.
βœ… Verder kijken we naar haar voeding, om deze beter af te stemmen op haar behoeften en de vermindering van haar klachten.

Hoe mooi is het dan om na vier behandelingen te horen dat ze, naast de beoogde resultaten,:
πŸ€ beter slaapt
πŸ€ zich meer ontspannen voelt
πŸ€ weer met zelfvertrouwen voor een groep staat.

Super blij voor haar en deze mooie resultaten.

Holistische aanpak

Want met dergelijke klachten hoef je niet rond te blijven lopen (pun intended β™₯).
Er is een gerichte behandeling mogelijk wanneer je zowel de oorzaak als de symptomen daarin betrekt en verder kijkt dan het probleemgebied zelf.

Herken je dat?