Je hebt gekozen voor de lange versie, dus sit back & relax, ik begin even opnieuw.

Als perfectionistische flierefluiter en ambitieuze avonturier kleur ik graag buiten de lijntjes en loop ik regelmatig met veel hooi op mijn vork in zeven sloten tegelijk.

Mijn naam is Willie en vanuit mijn nieuwsgierigheid, behoefte aan afwisseling en honger naar ervaringen heb ik menig zijpad bewandeld, me aan vele stenen gestoten en me in vele interessante projecten gestort. Om er volgens achter te komen dat er toch echt maar zeven dagen in een week zitten.

Mijn onregelmatige leven & party lifestyle brachten echter niet alleen maar zonneschijn, het had ook zo zijn schaduwzijden. Het leidde onder andere tot stress in mijn lijf, ’s nachts staren naar het plafond, nek & schouderpijn, brainfog, gebrek aan focus & concentratie. Mijn onregelmatige eetpatroon & gehaast eten bracht mijn spijsvertering in de war en maakten dat na het eten de knoop los moest om mijn opzwellende buik de ruimte te geven.

Hoe hoger ik de lat voor mezelf legde, hoe hoger de verwachtingen werden door anderen aan mij gesteld. Dagelijkse episodes van hartkloppingen, gepaard gaande met angst- en paniekaanvallen, vormden de bodem van de spreekwoordelijke put waar ik op een gegeven moment in terecht was gekomen.

Balans en de Buik – Brein connectie

Niet bang om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn zelf gecreëerde blaren, nam ik het heft in eigen hand. Door inzichten vanuit Ayurveda en Chinese geneeskunde om een praktische manier te combineren vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. De link tussen de buik & het brein, tussen de organen en mijn fysieke, mentale & emotionele staat, het werd allemaal kristalhelder.

Balans klonk mij altijd een beetje suffig in de oren. Het is me echter duidelijk geworden dat er een dynamische evenwicht kan zijn in de dingen die ik wil doen. Met mijn handen aan het stuur, zonder mijn eigen pad te verlaten, zonder mezelf voorbij te rennen.

Mijn zorgvuldig geïmporteerde potten hoge dosering melatonine konden in de prullenbak, ik sliep weer, mijn hoofd werd rustig, mijn gedachten helder, ik voelde me lichter, mijn inspiratie begon te stromen en pijntjes verdwenen uit mijn lijf. Daarmee kwam ook mijn vertrouwen terug, in wie ik was, wat ik kon en waar ik naar toe wilde.

Yoga & Detox Thailand

Ik ben afgereisd naar Thailand, sinds jaren mijn tweede thuis, en heb daar een aantal jaar gewerkt in  Yoga & Detox Retreat Center Orion Healing Center als manager health, wellness & detox. Wat een voorrecht om met mensen te werken die werkelijk vanuit alle hoeken van de wereld komen. Om ieder met een eigen verhaal, achtergrond & mogelijkheden te faciliteren bij het herpakken van gezondheid, energie, inspiratie en hun leven.

Houd ik me altijd aan alle 1001 regels van het grote ‘ Zo Hoort Het Gezondheidsboek?’  Absoluut niet, ik ben voor 100% keuzevrijheid. Ik ben er wel van overtuigd dat het belangrijk is goed geïnformeerd te zijn om die keuzes te kunnen maken die het beste bij mij passen. Als coach & therapeut heb ik het absolute voorrecht om mijn persoonlijkheid, talenten, interesses, kennis en vaardigheden samen te brengen om anderen hiermee te helpen.

We hebben als mens een enorme veerkracht. Ik weet nu dat ik door het leven kan navigeren met praktische tools in handen om bij te sturen op een manier die bij mij en mijn behoeften van dat moment past. Dat geeft ongelooflijk veel energie, inspiratie en bovenal een gevoel van vrijheid. En dat is ook mijn wens voor jou.