In onze cultuur wordt Cupping Massage Therapie als alternatieve geneeswijze gezien, in veel andere culturen is het vrij mainstream. Cupping Massage Therapie is een eeuwenoude therapie die met name zijn sporen heeft verdiend binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Met Cupping richt ik me op het opheffen van blokkades, ontstaan door stagnatie in energiebanen. Deze blokkades kunnen pijnklachten veroorzaken en verminderen mobiliteit, beweeglijkheid & flexibiliteit.

Tijdens de behandeling gebruik ik cups van glas, plastic en/of siliconen. Met een vlam, de hand of met een pompje plaats ik deze vacuüm op de huid. Dit creëert onderdruk waardoor de huid en onderliggende weefsels de cup in worden gezogen. Dit activeert het weefsel en de circulatie van bloed & lymfevloeistof. Zuurstofrijk bloed voedt de cellen met de aanvoer van voedingstoffen en tegelijkertijd wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.

Daar waar in een reguliere massage druk wordt gebruikt, is hier de werking juist andersom en worden de huid en weefsels omhoog de cup ingetrokken. Deze holistische behandeling heeft enorme dieptewerking en dringt tot zeker 4 cm diep het weefsel in.

Technieken Cupping Massage Therapie

Er wordt gebruikt gemaakt van diverse technieken gedurende de Cupping Massage Therapie, te weten:

 • pulserend cupping, waarbij de cup vacuüm wordt gezogen op een blokkade of verkleving, voorzichtig wordt los getrokken & verplaatst
 • glijdend cupping, waarbij de cup vacuüm wordt gezogen en met glijdende bewegingen over de huid wordt bewogen
 • vibrerend cupping, waarbij de cup vacuüm wordt gezogen op een blokkade of verkleving, wordt opgetild van de huid en heen & weer wordt geschut
 • fixed cupping, waarbij de cup op de huid wordt geplaatst gedurende 5 – 15 minuten.

Cupping Massage Therapie kan door zijn diepe werking ter vermindering van veel klachten worden ingezet. Het ontspant spieren & andere weefsels, stimuleert doorbloeding & circulatie van lymfe, reinigt weefsels en heft stagnaties op. Dit alles resulteert in sterke vermindering of oplossing van ervaren klachten.

De eerste behandeling van Cupping Massage Therapie kan door de dieptewerking pijnlijk of gevoelig zijn door verstoringen in het onderliggende weefsel. Naarmate deze verstoringen in opeenvolgende behandelsessies opgeheven worden & de weefsels herstellen neemt de pijn en gevoeligheid af.

Na de behandeling kunnen op de huid rode, blauwe of zelfs zwarte markeringen te zien zijn. Dit zijn afvalstoffen en deze zullen door het lichaam worden afgevoerd in de dagen na de behandeling. Deze verkleuringen van de huid kunnen 3 – 5 dagen zichtbaar blijven, afhankelijk van de intensiteit van de markering. Uit de verschillen in huidreactie & de kleuren kan ik afgelezen van welke onderliggende probleem sprake is. Deze resultaten bespreek ik volgens met je.

Wanneer Cupping Massage Therapie

Cupping Massage Therapie kan onder andere ingezet worden bij:

 • Nekklachten, hoofdpijn, migraine, schouderklachten, rugklachten, armklachten
 • Slechte bloedsomloop, bindweefselklachten & -verklevingen, fibromyalgie
 • Spier- en gewrichtsklachten, blessures, heupklachten, zwellingen van knie & enkel
 • Astma, oorsuizingen, duizeligheid, vastzittende verkoudheid, opkomende griep
 • Vermoeidheid, lusteloosheid, stress & spanning gerelateerde klachten
 • Buikpijn, constipatie, blaasproblemen
 • Menstruele klachten
 • Litteken behandeling, van littekens waarvan de huid minstens 6 maanden goed genezen is

Mocht de behandeling je aanspreken maar je weet niet zeker of het passend is bij klachten die je hebt, aarzel dan niet mij een mail te sturen. Ik help je graag verder.

Cupping Massage Therapie heeft een enorme dieptewerking, werkt nog een aantal dagen door en kan daarom niet in alle gevallen toegepast worden. Zonder de indruk te willen wekken volledig zijn, zijn een aantal absolute algehele contra-indicaties:

 • Pacemaker
 • Infectieziekten, afwijkingen in het bloed, kanker, huidziekten & ontstekingen
 • Ernstige vaataandoeningen, maag- en darm zweren
 • Extreme vermoeidheid, uitputting, teveel pijn
 • Zwangerschap

Leg je situatie gerust aan mij voor voordat je een behandelsessie boekt, en we kijken samen naar de mogelijkheden op grond van de informatie die je aan mij verstrekt.

Cupping Massage Therapie behandeling

Voor de holistische Cupping Massage Therapie lig je comfortabel op een behandeltafel, met je gezicht naar beneden. Een behandeling begint namelijk altijd met de rug. Het behandelen van de belangrijke energiebanen op de rug heeft een positieve invloed op het hele lichaam. Voordat de cups op de huid worden geplaatst, wordt een kleine hoeveelheid olie op de huid aangebracht. Gedeeltelijke ontdoen van kleding is dus noodzakelijk om de te behandelen delen te kunnen bereiken.