Het klinkt misschien een beetje als een zo’n irritant liedje met bijbehorend dansje die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn en waar je niet aan lijkt te kunnen ontsnappen, maar niets is minder waar gelukkig.

Het is een eenvoudige en snelle methode om de energie weer door je heen te voelen stromen en je immuunsysteem een enorme boost te geven. Dat kan geen kwaad, zo aan het einde van de winterperiode. Op deze helaas niet zo zonnige zondag zullen de meeste van ons hunkeren naar warmte en de energie van zonnestralen.

De thymusklier of zwezerik is een van de belangrijkste organen in het afweersysteem. Hij ligt voor de luchtpijp. Op de afbeelding is te zien waar de thymusklier is gelokaliseerd (imagecredit: medical visuals). Op die plek is ook het Thymus energiepunt te vinden, die is gelegen op Centrale Meridiaan, één van de vele energiebanen van ons systeem.

Tappen of kloppen is veel gebruikte methode in Energy Medicine en EFT, Emotional Freedom Technique. Door met de toppen van je vingers te tappen op dit energiepunt los je energetische blokkades op, versterk je de Centrale Meridiaan en versterkt de Centrale Meridiaan jou.

De Centrale Meridiaan heeft direct effect op je energiecentra, je chakra’s. Een goede, gebalanceerde doorstroming is dus mooi meegenomen. De Centrale Meridiaan reguleert de hersenen en wordt beïnvloed door emotionele stress, angsten en leerproblemen en is heel gevoelig voor de gedachten en emoties van anderen en die van jezelf.

Hoe voer je de Thymus Tap uit?

Breng de toppen van je vingers en van je duim van één hand bij elkaar en gebruik dit als instrument om met aandacht op de plek van de thymus rustig en ritmisch te tappen. Adem rustig en bewust in door je neus, uit door je mond. Als het goed is voel je al na een aantal ademhalingen de energie shiften. Over het algemeen voel je zelf goed aan wanneer het voldoende is.

Het is simpel en effectief en je kunt het eigenlijk overal doen waar je je even terug kan trekken. In een ingewikkelde meeting of gesprek? Excuseer jezelf en trek je even terug waar dit mogelijk is om de vitaliteit en balans terug te brengen in je energiesysteem en je energie weer ongehinderd te laten stromen. Je kunt het zo vaak toepassen als je wilt.