In het holistisch consult Voeding & Lifestyle staat de relatie tussen gezondheid, lifestyle, vitaliteit, voeding, supplementen, stress, slaap, energieniveau, fit zijn & omgevingsfactoren centraal. Doel is te komen tot een stappenplan waarmee je aan de slag kunt om je initiële vraagstuk en doelstellingen te realiseren op het gebied van gezondheid, voeding & levensstijl.

Aan de hand van de uitgebreide intake van het holistisch consult Voeding & Lifestyle worden je voorgeschiedenis, huidige situatie, context & omstandigheden in kaart gebracht. Na analyse worden de gegevens vertaald in heldere adviezen & aanbevelingen, passend bij jouw specifieke situatie, mogelijkheden, wensen & behoeften. Tips & tools waarmee je aan de slag kunt om te bereiken wat je voor ogen hebt.

Holistische visie & holistische gezondheid in context

Door de holistische visie ligt de focus van het holistisch consult niet eenzijdige op gedragsveranderingen zoals anders eten of meer bewegen. Er wordt een veel effectiever benadering gehanteerd waarin eveneens wordt gekeken naar andere factoren die van invloed zijn op jouw gezondheid en gevoel van welzijn, die wellicht iets dieper onder de oppervlakte liggen.

Vele factoren hangen met elkaar samen en beïnvloeden elkaar wederzijds op dit gebied. Voor een effectieve holistische benadering & aanpak is het van belang dat we naast gedrag ook andere factoren zoals context, omgeving, vaardigheden, routine, opvattingen & overtuigingen mee nemen om daadwerkelijke veranderingen in gang te zetten en blijvend resultaat te bereiken.

Waarom een Holistisch Consult Voeding & Lifestyle

Het holistisch consult Voeding & Lifestyle kan om vele redenen ingezet worden:

  • Het kan zijn dat je de eerste stap zet naar het vinden van een manier om gezonder in het leven te staan, met andere eetgewoonten of een gezondere relatie met voeding.
  • Wellicht merk je dat stress je in de greep heeft of dreigt te krijgen, dit van invloed is op je slaappatroon en eetgedrag en je op zoek bent naar een manier om dit te veranderen.
  • Het kan ook zijn dat je gezond eet, regelmatig beweegt, niet gebukt gaat onder enorme stress maar toch het gevoel hebt dat er meer te behalen is.

Verwacht geen standaard aanpak met algemene aanbevelingen, restrictieve diëten & uitgewerkte menuplanningen. De focus is op food freedom, op gezonde gewoonten, op voeding als vriend die je voedt, versterkt, inspireert en op bewustwording van de wijze waarop je jouw gezondheid & lifestyle een positieve impuls kunt geven.

Weet je niet zeker of het holistisch consult iets voor je is of heb je nog vragen? Stuur een bericht, ik help je graag verder. Samen kunnen we kijken of een holistisch consult Voeding & Lifestyle past bij je situatie & vragen.