Je hebt hem misschien wel gezien of gehoord, de campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met de slogan Hey! Het is oké maakt men angst, paniek & depressieve gevoelens bespreekbaar. Onze mentale gezondheid is enorm belangrijk. 

Vaak hebben we het idee dat we alles zelf moeten oplossen. Het voelt als falen als we hulp inschakelen. Het leven is maakbaar, zo lijkt het devies. Dus als we niet de hele tijd happy zijn dan hebben we het idee dat we iets fout doen. Alle blije gezichten op social media helpen ook niet.

Hierdoor slaan we zelf aan het dokteren. We willen het graag op onze eigen manier oplossen. We proberen inzicht te krijgen door er over te lezen, we doen aan yoga, meditatie, eten gezond. Als dat toch allemaal niet de gewenste resultaten brengt verdoven we onszelf soms met een borrel, eten, drugs of binge watching.  

Het vervelende is dat ons wereldje op deze manier steeds kleiner wordt. De oplossing lijkt steeds verder buiten ons bereik. We voelen de spanning als een grote knoop in onze buik zitten, die lelijk in de weg zit.

Weten dat je niet de enige bent is al een enorme stap in de goede richting, net als weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Iedereen heeft een verhaal en strijdt zijn eigen struggle. Deel je verhaal, je helpt er vaak niet alleen jezelf mee maar ook de ander.

Chi Nei Tsang is een mooie therapie vorm die deze cirkel kan doorbreken. Door een diep energetische massage van de buik ontwarren we stapje voor stapje deze knoop. Er komt rust in je buik, ruimte in je hoofd, het gaat weer stromen. Dat geeft helderheid, inzicht, energie en je leert wat je zelf kunt doen om in deze goede flow te blijven of bij te sturen als dat nodig is.