De laatste dag van de maand alweer. Hoe was het gesteld met jouw focus & flow? Het is een cliché, maar de tijd vliegt echt voorbij.
 
Terwijl toch, als ik zo terug kijk, dan lijken de dagen van de extreme hitte al weer een tijd geleden … ?
 
 

Evaluatie & reflectie

Voor mij is de laatste dag van de maand altijd een dag van evaluatie en reflectie. 
 

Doelen

Want ja doelen, doelen lijken belangrijk in het leven.
Er wordt veel waarde aan gehecht. Je moet een doel hebben, anders ben je maar doelloos bezig.
 
En aan dat laatste, dat wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd. Terwijl niksen toch enorm veel kan opleveren, zie daarvoor ook een eerder post van mij op mijn Facebookpagina.
 
Doelen geven richting & als mens zijn we toch op ontwikkeling & groei gericht. Al vanaf het moment van conceptie hebben onze cellen een doel en ontwikkelen & groeien ze. Om te worden wat ze in essentie al in zich hebben.
 
Een aandachtspunt bij doelen is dat ze ervoor zorgen dat je altijd iets nastreeft. Iets dat er nu nog niet is maar straks wel, als je je doel bereikt hebt. Daarmee ben je dus niet echt in het nu, het huidige moment waarin je leven plaats vindt.
Eerst kijk je terug, en aan de hand van wat je daar aantreft maak je een doel. Vervolgens kijk je vooruit, naar het doel in de verte. De stip op de horizon. Zo ben je eigenlijk nooit waar je wilt zijn.
 

Sta eens stil

Waarom plan je vandaag niet een momentje om eens even stil te staan bij wat je al bereikt hebt. Ons brein is op één of andere manier zo geprogrammeerd dat we eerder focussen op die 2% die mweh gaat, dan op de 98% die best goed gaat.
 

Zelfvertrouwen

Je focus op dat wat niet goed ging, haalt je energie naar beneden. Hoe lekker denk je dat dit je in de flow brengt om het om te buigen naar succes?
Vier je successen en blijf een positieve focus houden op hetgeen dat wel goed gaat. Dit geeft je vertrouwen. En weet je wat het mooie van zelfvertrouwen is?
 

Vooruitgang

Het is de sleutel tot vooruitgang, echt. Vertrouwen is de sleutel tot vooruitgang.
Vertroetel je vertrouwen door je prestaties en hetgeen je wel al bereikt hebt aandacht te geven, hoe klein je stapjes misschien soms ook lijken.
Op die manier kom je in een positieve flow waarmee je de volgende golf met gemak kunt nemen.
 
Laat me eens weten hoe dit voor jou werkt, we kunnen zoveel van elkaar leren.