Ieder van ons heeft een unieke genetische blauwdruk, wat mede van invloed is op de wijze waarop voeding optimaal door ons lichaam wordt verwerkt en voedingstoffen worden opgenomen.

Daarbij kunnen externe factoren hierop van invloed zijn. Wanneer je langere tijd onder druk staat, dan heeft dit invloed op bepaalde processen in je lichaam en de chemische samenstelling ervan.

Een biologisch, vers, voedzaam en kleurrijke maaltijd kan als een blok op je maag liggen wanneer je deze eet in een omgeving met veel lawaai, ruzie of stress. De spijsvertering gaat door al deze invloeden of emoties als het ware op slot door het samenkrimpen van bij de spijsvertering betrokken organen als reactie op de spanning.

Haal je er uit wat er in zit?

Veel voedingsadviezen richten zich op uitgebalanceerde maaltijden, met ingrediënten die alles bevatten dat het lichaam nodig heeft.

Grote vraag is echter: wat neemt je lichaam hiervan op? Wat kan jouw spijsvertering en je lichaam er mee? Wat is de invloed van de omgeving hierop?

Voor dit vraagstuk is doorgaans weinig aandacht. Het is echter een belangrijke puzzelstuk in het bereiken van jouw optimale gezondheid.

Daarom besteed Prana Productions in alle services die geboden worden, dus ook in de gezondheidsconsulten Voeding & Gezondheid, door middel van de intake zorgvuldige aandacht aan de kenmerken van jouw systeem en hoe deze werkt. Er wordt gekeken naar je body-mind constitutie gebaseerd op de eeuwenoude principes van Ayurveda, naar de wijze waarop jouw systeem voor energiestofwisseling werkt en naar de invloed van je autonome zenuwstelsel op processen in je lichaam.

De veranderingen en adviezen die je op basis van de resultaten van de intake instrumenten kunt doorvoeren hoeven niet moeilijk, groots of saai te zijn. Soms hebben kleine, consequent toegepaste veranderingen al grote invloed. Je kunt op het gebied van voeding, eetgewoonten en leefstijl zelf het heft in handen nemen en passende keuzes maken.